Runderstoofvlees met French Toast Pastry Stout
Een inzending vanuit een klant. De French Toast Pastry Stout is een alcoholvrije wentelteefjes, dubbel gebakjes Stout bier met esdoornsiroop en kaneel. Heel mond vol, maar zo smaakt het ook! Dit heeft ervoor gezorgd dat een klant dit is gaan gebruiken voor het bereiden van een runderstoofvlees.
Ingrediënten
- 1 kg runderstoofvlees
- 1 flesje Rock City – French Toast – Pastry Stout
- 2 uien (grof gesneden)
- 2 el (appel)azijn
- 2 el Maestrichter Appel/Peren stroop
- 1 snee bruin brood
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 kruidnagel
- boter
- (Limburgse) mosterd
- peper & zout
Bereidingswijze
Snijd de uien grof. Snijd het stoofvlees in niet te kleine stukken.
Smelt de helft van de boter in een stoofpan en stoof de uien aan.
Doe de rest van de boter in een bakpan met hoge rand en maak de pan heet. Gebruik eventueel wat extra olie om verbranden te voorkomen. Bak het rundsvlees in delen in de bakpan aan zodat hij rondom mooi bruin ziet. Doe het vlees bij de uien.
Giet de inhoud van het blik French Toast bier in de bakpan en roer het aanbaksel los. Giet, als alles warm is, de inhoud bij de uien en het vlees. Voeg nu de tijm, laurier, kruidnagel, azijn en peper toe en roer door. Besmeer de bruine boterham ruim met mosterd en leg dit met de mosterd naar beneden boven op het vlees in de stoofpan. Breng alles aan de stoof. Laat 2 à 3 uur pruttelen. Kruid af met peper en zout en eventueel nog wat azijn.
Laat het je goed smaken!
Experimenteer jij ook wel een met alcoholvrij bier tijdens het koken? Graag ontvangen wij jullie ervaring / recept / foto via de contact pagina.