Alcoholvrij Radler
Het biertje waar iedereen wel iets van vindt; alcoholvrij en alcoholarm radler. Is het nu bier of is het limonade? Het is natuurlijk beide en daarom na bijvoorbeeld een flinke fietstocht een heerlijke dorstlesser.
De bierkenners vinden limonade in het bier een doodzonde, echter worden genoeg mensen hier wél blij van. Ongeacht wat je ervan vindt, om het bestaan van radler kan je niet heen.
Smaak
Met alcoholvrij radler kan het alle kanten op gaan. Afhankelijk van het bier en de smaak van de fruitsiroop krijg je natuurlijk verschillende twists. Waar je van uit kan gaan is dat een radler altijd verfrissend is. Smaken als citroen of grapefruit worden veelal gebruikt. Onze tip is de radler van Oersoep, met mango als verrassende uitschieter.
Over Radler
Doorgaans is alcoholvrij radler een combinatie van 50% pilsener of bruin bier met 50% fruitlimonade. Tijdens het brouwen wordt geen fruit gebruikt — radler mag je niet verwarren met een fruitbier.
Hoewel de radler de afgelopen jaren enorm populair is geworden, wordt het al sinds ongeveer 1922(!) gemaakt.
Volgens de overlevering opende de Duitse Xaver Kugler een kroeg in een natuurgebied net onder München. Hier legde hij een fietsroute aan en de fietsers stroomden toe. Hij dreigde te snel door zijn voorraad bier heen te raken, dus improviseerde hij door het aan te mengen met 50% limonade.
Het mengsel noemde hij Radlermass, genoemd naar de ‘ Fahrradfahrer’ (beter bekend als de fietser) in combinatie met Mass; Duits voor een 1-liter bierpul.
Aanbod
De alcoholvrij Radler in ons assortiment is van Oersoep.
Alcoholvrij speciaalbier
Alcoholvrij speciaalbier
Alcoholvrij speciaalbier