ALCOHOLVRIJ SPECIAAL BIER

Alcoholvrij speciaal bier

Alcoholvrij bier wordt in Nederland ook wel malt bier genoemd. Rond het drinken van alcoholvrij bier hing lange tijd een soort van taboe, de smaak liet vaak te wensen over.

Met de komst van de Radlers hebben de alcoholvrije bieren een vlucht genomen. In Nederland is een bier alcoholvrij wanneer er minder dan 0,1 procent alcohol aanwezig is. Er bestaan bieren met 0.0% en bieren met een heel laag alcoholpercentage, binnen onze webshop vind je alleen bieren met minder dan 0.5% alcohol ook wel de internationale standaard voor alcoholvrij. Dit heeft vooral te maken met het brouwproces. Dat alcoholvrij bier steeds populairder wordt kun je ook terug zien in bewegingen zoals Dry January en Stoptober.

De kwaliteit van het brouwproces bepaalt ook de kwaliteit van het bier, er zijn inmiddels een groot aantal brouwers van speciaal bier die de kunst van het alcoholvrij brouwen beheersen en daarmee heerlijke, alcoholvrije alternatieven aanbieden. Alcoholvrij bier is inmiddels net zo smaakvol dan zijn alcoholhoudende tegenhanger. Omdat er geen alcohol in het bier zit, bevat dit ook veel minder calorieën. Kortom een smaakvol en gezonder alternatief. Binnen onze webshop vindt u een grote selectie kwalitatieve alcoholvrije speciaal bieren.

ALCOHOLVRIJ SPECIAAL BIER

Er zijn 3 brouwmethodes waarmee alcoholvrij bier gemaakt kan worden:

GIST

De eerste methode komt het meest overeen met het normale brouwproces van normale bieren. Doormiddel van gist wordt bepaald hoeveel alcohol er ontstaat tijdens het vergistingsproces. Bij alcohol arme of alcoholvrije bieren wordt er gebruik gemaakt van gist waarbij er weinig tot geen alcohol ontstaat.

Destillatie

Het bier wordt op een normale manier gebrouwen maar hierna wordt doormiddel van destillatie onder hoge druk kan er bij temperaturen van al 30 graden alcohol aan het bier worden onttrokken. Hierdoor gaat helaas ook wat van de smaak verloren wat het bier niet altijd ten goede komt.

Membraamfilter

Na het normale brouwproces wordt het bier door een speciale membraamfilter geperst, hierdoor kan de alcohol verwijderd worden. Dit is een traag en kostbaar proces en hierdoor gaan net als bij destillatie smaakstoffen verloren.