Alcoholvrije Kriek
Uniek in smaak én kleur is alcoholvrij en alcoholarm kriek. Deze Belgische bierstijl is ontstaan door lambiek bier te verrijken met krieken (de lokale benaming voor zure kersen). De friszure smaak van kriek is ongekend dorstlessend en ideaal om te drinken op een warme namiddag. De dieproze kleur maakt dat kriek er extra aantrekkelijk uitziet.
Smaak
Fruitig, zoetzuur en verfrissend. Kriek is een echt zomerdrankje en past goed bij salades, brie en brownies. Deze biertjes schenk je in één keer uit in een glas en swirl je voorzichtig rond, omdat zo de aroma’s pas echt vrijkomen. De alcoholarme varianten zijn net zo lekker en dorstlessend als gewone kriek.
Over kriek
Kriek bieren zijn tegen het einde van de 19e eeuw ontstaan toen Belgische boeren uit de regio Pajottenland deze kersen toe gingen voegen aan lambiek bier. Het idee was om met fruit het lambiek bier minder zuur maken. De populariteit van kriek nam een grote vlucht door rijkere Belgen die uitstapjes naar het platteland maakten. Per liter bier wordt zo’n 200 gram morellen toegevoegd. Dit zijn zure rode kersen die ook na het rijpen zuur blijven. Een andere bierstijl op basis van fruit is Geuze.
Aanbod
Brouwerijen waar we alcoholarme kriek van aanbieden zijn Force Majeur en Nomad Brewing.