Alcoholarm Tripel bier
Anders dan wat de naam doet vermoeden is de kleur van alcoholarm Tripel bier goudblond. Lichter van kleur dan bruin bier zoals dubbel en quadruppel. Door de toevoeging van suiker of glucose is de smaak zoetig maar complex.
Smaak
Variërend van scherp bitter tot licht zoet, maar altijd met droge afdronk. Tripel bier dankt de smaak aan de typische gist die wordt gebruikt. Het hop en de mout dragen bij aan de bitterheid. Tijdens het brouwen wordt suiker of glucose toegevoegd wat het bier zoeter maakt.
Alcoholarm Tripel past goed bij asperges of zoete gerechten als cheesecake.
Over Tripel bier
De oorsprong van Tripel bier ligt in Trappistenbrouwerij Westmalle. Hendrik Verlinden van brouwerij Drie Linden brouwde hier in het begin van de jaren 1930 samen met de trappisten het eerste blondkleurige tripel bier. Destijds werd dat super bier genoemd vanwege het sterke karakter. Het recept is gebaseerd op een blond bier dat de monniken sporadisch brouwden sinds 1931. Pas rond 1936 dook de naam Tripel bier op.
De termen dubbel, tripel en quadrupel zeggen niets over de wiskundige verhoudingen van ingrediënten in het bier. Het zegt alleen wat over het alcoholpercentage. Sterk, sterker, sterkst. Bij ons alleen alcoholarm Tripel natuurlijk.
Aanbod
De brouwerij waar we alcoholarme Tripel van aanbieden is Force Majeur.
Alcoholvrij speciaalbier